جانشین مدیریت بحران گلستان:
مدیریت بحران بدون مشارکت مردم راه به جایی نمیبرد
خبرگزاری فارس: جانشین مدیریت بحران استان گلستان گفت: برنامهریزی در عرصه مدیریت بحران عملاً بدون مشارکت مردم راه به جایی نخواهد برد و در بیشتر اوقات منجر به ناکامی آن پروژه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، صادقعلی مقدم پیش از ظهر امروز در نشست با دبیران شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستانها اظهار داشت: آموزش، فرهنگسازی و سوق دادن نگاه مردم به اهمیت پروژهها در آینده، زندگی و کار آنان، میتواند از اتلاف منابع و دوبارهکاری جلوگیری کند.
به گفته وی در لایروبی قنوات و رودخانهها هدف اصلی جلوگیری از سیل و آب روانهای خسارتبار است اما فقدان آگاهی کشاورزان در این مسیر موجب میشود که آنان از روی ناآگاهی و بیتوجهی نسبت به پرکردن رودخانهها اقدام کنند.
شناسایی رودخانه نیازمند لایروبی برای پیشگیری از خطر
وی از دبیران شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان خواست تا برای پیشگیری نسبت به شناسایی رودخانههای نیازمند لایروبی و معرفی آن به استان اقدام کنند.
مقدم خاطرنشان کرد: اعتبارات بحران مقطعی و موردی است و با اعلام به موقع پروژههای اضطراری میتوان به محض دریافت اعتبارات آن را مورد پیگیری قرار داد.
دلیل بسیاری از مشکلات در مدیریت بحران پول نیست
وی دلیل اصلی مشکلات در عرصه مدیریت بحران را تنها ناکافی بودن منابع ندانست و یادآور شد: مشکل در بسیاری از کاستیها منابع مادی نیست بلکه برنامهریزی و آیندهنگری است.
مقدم، فقدان دانش کافی را فقط مختص مردم ندانست و خاطرنشان کرد: در بازدید اخیر از روستای چشمهلی از توابع شهرستان مراوهتپه به دلیل وقوع پدیدههای زمینشناسی متوجه شدیم که در این روستا یک مسیر بزرگ رودخانه به عرض 50 متر قطع شده بود و مردم در آن ساخت و ساز کرده بودند و حتی برخی نیز تسهیلات دولتی دریافت کرده بودند.
تأسیس اماکن مسکونی در مبادی رودخانهها
جانشین مدیریت بحران استان گلستان یادآورشد: تردید نکنید مسلماً این رودخانه دوره بازگشت خواهد داشت و متأسفانه با سیلی بزرگ علاوه بر از بین رفتن ساختمانهای این مسیر جان انسانها نیز به طور جدی به خطر خواهد افتاد.
جابهجایی آخرین راه حل مناطق در معرض خطر
مقدم با اشاره به موضوع جابهجایی روستاهای در معرض خطر استان افزود: بر خلاف آنچه تصور میشود جابهجایی چاره اصلی واقعه نیست بلکه آخرین راه حل به شمار میرود.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی پیش از طرح موضوع جابهجایی، مطالعات جامعی انجام میگیرد و اگر این مطالعات جابهجایی توصیه شد برای آن برنامهریزی خواهد شد.
به گفته وی در بسیاری از مطالعات نتیجه تنها مقاومسازی ابنیهها و رفع خطر است و نیازی به هزینههای گزاف مادی و فرهنگی برای جابهجایی نیست.
پول بیمه همگانی شهروندان توسط شهرداریها از مردم أخذ میشود
همچنین کارشناس مسئول بازتوانی و بازسازی مدیریت بحران گلستان با اشاره به بیمه واحدهای مسکونی استان در شهرهای استان گفت: بیمه انجام گرفته در سالجاری صرفاً برای فرهنگسازی است و شهروندان باید پس از پایان مدت بیمه خود نسبت به بیمه واحدهای مسکونی و تجاری اقدام کنند.
علیاصغر میرزایی تصریح کرد: پول بیمه کنونی هم توسط شهرداریها أخذ میشود.
گفتنی است، استان گلستان براساس سرشماری سال 1390 با بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر جمعیت در شمال شرقی ایران قرار دارد و این استان دارای 14 شهرستان به مرکزیت شهر گرگان است.
91/12/08