مدیرکل مدیریت بحران گلستان مطرح کرد
مدیریت بحران با طرحهای مردممحور
خبرگزاری فارس: مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: توسعه و ترویج طرحهای مردممحور در مراحل چهارگانه مدیریت بحران ضروری است و باید حمایت شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، قاسم سمیعی بعد از ظهر امروز در نشست با مجری طرح محب در استان گلستان اظهار داشت: تجربه نشان داده که نیروهای مردمی آماده و مجهز کارآمدترین ابزار مدیریت بحران محسوب میشوند.
وی تصریح کرد: تربیت و آموزش نیروهای فعال مردمی برای حضور در حوادث احتمالی آن هم در منطقهای که زندگی میکنند و با فرهنگ و آداب آن سازگار هستند، مدیریت یک سرمایه اجتماعی است.
آموزشهای مردم محور باید گسترش یابد
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان خاطرنشان کرد: در این فرآیند حضور این نیروهای فعال اجتماعی، علاوه بر سرعتبخشی به درمان و نجات جان مصدمان در افزایش امنیت منطقه حادثهدیده نیز تاثیرگذار است .
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با تاکید بر گسترش آموزشهای مردم محور یادآور شد: این آموزشها باید به دنبال حساسسازی افراد جامعه به موضوع بلایای طبیعی، آگاهی بخشی آنان نسبت به اصول اولیه امداد و نجات، افزایش همنوایی گروهی و آمادهسازی برای واکنشهای صحیح در برابر بلایای طبیعی باشد.
سمعیی تصریح کرد: تغییر رفتار مردم جامعه نسبت به موضوع حوادث، ترویج سیاستهای پیشگیرانه دولت همانند گسترش فرهنگ بیمه و مقاومسازی ساختمانهای مسکونی و تصحیح انتظارات غیرمعقول مردم خسارتدیده از دولت از دیگر برنامههایی است که میتواند به عنوان مباحث آموزشی از سوی مربیان این دورهها طرح شود.
اعزام گروه بازتوانی و هیئتهای مذهبی گلستان به مناطق زلزلهزده آذربایجانشرقی
وی با اشاره به اعزام چندی پیش گروه بازتوانی و هیئتهای مذهبی استان به مناطق زلزلهزده آذربایجانشرقی افزود: گزارش تیم اعزامی نشان داد که حضور چنین نیروهایی در مراحل پس از بحران میتواند در بازتوانی، بازسازی و تقویت روحی آسیبدیدگان موثر باشد.
سمیعی ابراز امیدواری کرد با گسترش تشکلهای مردمنهاد و برنامهریزی برای آموزش آنان بتوان بیش از گذشته ضمن استفاده از این سرمایه اجتماعی در کاهش خساران مادی و معنوی حوادث ناشی از بلایای طبیعی تاثیرگذار بود.
طرح محب (مشاوره و حمایت روانی در بلایای طبیعی) یک برنامه با رویکرد اجتماعمحور است که تلاش میکند با دادن آموزش و آگاهیهای لازم به مردم و تشویق آنها به تشکیل گروههایی با استفاده از تواناییهای محلی، آنها را در برابر عوارض پس از حادثه به ویژه بحرانهای روحی روانی و اجتماعی ایمن کند.
91/10/26